Het frituurkraam op uw feest!

Frietkraam op locatie

 

Als u een feestje geeft en indruk wilt maken, waarom dan niet een geweldige frietkraam? Niet alleen zal het je gasten verbazen hoe heerlijk de vis is, maar het zal ook gemakkelijk zijn voor iedereen om mee te helpen. Als je voor het eerst voedsel frituurt, is dit wat je moet weten. Hier kan u direct terecht voor een frietkraam op locatie, lees verder voor meer informatie.

De apparatuur die je nodig hebt

Allereerst heb je een bakstandaard nodig, of een grote, hoge pan met deksel. Je kunt ook een wok of een koekenpan gebruiken, maar wij raden een bakstandaard aan. Een bakstandaard is hoog genoeg om de bodem van de vis boven het vet te houden. Hij is ook groot genoeg voor meerdere partijen tegelijk, zodat je zeker weet dat je meerdere mensen tegelijk kunt bedienen.

Je hebt ook wat pannenlappen (of papieren handdoeken) nodig, zodat je geen vette handen krijgt.

Een visfileermes is ook een must. Zo kun je de vis gemakkelijk van de graten halen, en het is ook handig om de vis in kleine, gelijkmatige reepjes te snijden.

Hoe vis te bakken in een bakstand

Haal eerst je vis uit de vriezer, en leg hem een paar uur in de koelkast om te ontdooien. Leg je vis in de standaard. Probeer de vis zo rechtop mogelijk te houden, zodat hij boven het vet blijft. Voeg vervolgens de olie toe. Je hebt genoeg olie nodig om de vis te bedekken, plus een beetje extra. De olie moet minstens een paar centimeter boven de vis staan. Als u een bakvorm gebruikt, kunt u een pan gebruiken die net groot genoeg is om de bakvorm erin te plaatsen. Giet er genoeg olie in om de vis te bedekken. Een goede vuistregel is dat een centimeter olie twee vissen moet bedekken. Voeg vervolgens de smaakstoffen toe. U kunt alle kruiden en specerijen gebruiken die u lekker vindt. U kunt deze ingrediënten het beste toevoegen terwijl de olie wordt verhit, zodat ze zich met de olie kunnen vermengen. U kunt de ingrediënten ook samen met de olie toevoegen. Dit is het beste als u uw ingrediënten niet wilt verliezen in de olie. Verwarm je olie tot de gewenste temperatuur. Dit zal afhangen van de ingrediënten die je hebt toegevoegd, dus lees je recept goed door. Wanneer de olie heet genoeg is, verwijder je de standaard en voeg je voorzichtig de vis toe. Probeer ze zo in de pan te leggen dat ze rechtop staan, maar maak je niet te veel zorgen over de plaatsing; de vis zal drijven tijdens het koken. Doe het deksel op de pan en laat de vis bakken. Controleer de pan om de minuut of het vuur hoog genoeg staat. Zodra de vis gaar is, haalt u hem uit de pan en legt u hem op een bord of op keukenpapier om wat olie te laten uitlekken.

Hoe serveer je gebakken vis

Als het tijd is om de vis te serveren, haal dan een serveerschaal tevoorschijn en leg een paar papieren handdoeken op het bord om extra olie te absorberen.

Dan kun je wat garnering op het bord leggen, zoals maiskolf, frietjes en wat partjes citroen. Wat dipsausjes, zoals tartaarsaus, mayo en remoulade, zijn ook lekker.

Zodra het bord is samengesteld, leg je de vis erop. Je kunt ook saus op het bord leggen, zodat de gasten de vis er gewoon in kunnen dippen.

Als je een groter gezelschap hebt, kun je ook een grote partij vis maken en meerdere porties klaarzetten. U kunt de vis dan gewoon op een bord leggen en de gasten zichzelf laten bedienen.

Conclusie

Gebakken vis is een van de beste gerechten om op een feestje te serveren. Het is gemakkelijk te maken, het is heerlijk, en je hoeft niets bijzonders te doen om indruk te maken op je gasten.

En het beste is dat je geen kok hoeft te zijn om het te maken. Alles wat je nodig hebt zijn een paar basisingrediënten, een bakplaat, een visfileermes en hete frituurolie.

Leg je vis gewoon in de standaard, voeg je olie en smaakstof toe, en doe dan het deksel op de pan en bak de vis tot hij gaar is.

Zodra hij uit de pan is, serveer je hem met wat garnering zoals maïskolf, frietjes en citroen.