Meatballs: een klassieke Italiaanse dish

Ballenkoning

 

Gehaktballen zijn een hoofdbestanddeel van de Italiaanse keuken. In deze tijd van het jaar zijn ze te vinden op restaurantmenu's, in thuiskeukens en in de achtertuinen van Italiaanse Amerikanen in het hele land. Of je nu kookt voor gasten of familie, deze klassieke maaltijden vallen altijd in de smaak. Wat deze gehaktballen zo geweldig maakt, is dat ze heel gemakkelijk te maken zijn en kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. Het mooie van gehaktballen thuis maken is dat je je geen zorgen hoeft te maken over conserveringsmiddelen of overtollig zout, wat vaak een probleem kan zijn bij in de winkel gekochte versies. Als ze goed gemaakt zijn, moeten zelfgemaakte gehaktballen stevig zijn en niet papperig. Als er vocht vrijkomt als je erin bijt, zijn ze nog niet gaar! Een andere reden waarom gehaktballen zo populair zijn in de Italiaanse keuken is dat ze geserveerd kunnen worden met zoveel verschillende sauzen, groenten en bijgerechten. Hier bekijken we klassiekers die je altijd op een Italiaanse tafel vindt:

Aubergine kaviaar

Aubergine kaviaar is een klassiek hartig voorgerecht gemaakt van gepureerde geroosterde aubergine gemengd met ricotta. De aubergines worden gebakken in olijfolie tot ze zacht zijn, daarna gepureerd met de ricotta en op smaak gebracht met kruiden, knoflook en olijfolie. Het mengsel wordt op geroosterde ciabatta gesmeerd en belegd met plakjes verse tomaat en zwarte olijven.

Aubergine kaviaar is een geweldig voorgerecht voor feestjes of zomerse bijeenkomsten. Het gaat ook goed samen met bier of een glas wijn. U kunt er ook wat zwarte peper overheen strooien voor een extra vleugje smaak. Dit gerecht kan warm of koud worden geserveerd.

Kaas gehaktballen

Deze gehaktballen zijn heerlijk om te serveren met pasta en een romige saus. Het geheime ingrediënt voor dit gerecht is vers geraspte Parmezaanse kaas! Als u geen volvette versie kunt vinden, kunt u 1/2 gewone en 1/2 magere variant gebruiken. Je kunt ook het gemalen rundvlees vervangen door gemalen kalkoen om ze vegetarisch te maken.

Het recept vraagt om de gehaktballen te maken met twee soorten kaas – mozzarella en Parmezaan – en ze samen te mengen voordat je ze toevoegt aan het mengsel. Daarna kun je ze invriezen en in de toekomst als snack gebruiken.

Spaghetti en gehaktballen

Spaghetti en gehaktballen is een klassiek Amerikaans Italiaans fusion gerecht. Traditioneel wordt de spaghetti geserveerd met een vleessaus, maar je kunt het ook proberen met pesto of met een marinara saus. De gehaktballen worden meestal gemaakt met gemalen kalkoen, maar je kunt ook gemalen kip en varkensvlees gebruiken om ze vegetarisch te maken.

Het beste aan dit gerecht is dat je ook al je favoriete ingrediënten kunt toevoegen, zoals gesauteerde champignons of paprika's. Als je extra eiwit en smaak wilt, probeer dan gehakte gesauteerde kip of zelfs gemalen kalfs- of rundvlees toe te voegen. Wil je gehaktballen voor dit gerecht halen overweeg dan de Ballenkoning .